Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Smrt-obchod-etika (úvaha)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Smrt-obchod-etika

Je možné toto spojit dohromady?Smrt-velká neznámá provází vše živé od nepaměti!Je přirozeným koncem života a setkáváme se sní na každém kroku.
Myslím si a jsem hluboce přesvědčen že každý člověk má ve vztahu k sobě a svým blízkým ze smrti strach!Vyjímku tvoří pouze určití lidé, druhy náboženství a sekty, které ve svém přesvědčení touto realitou pohrdají.
Je nám naprosto samozřejmé a ani nevnímáme,že na každém začátku řetězce výroby běžných potravin je smrt.Chováme dobytek,ryby i spoustu dalších druhů živých tvorů za účelem jejich zabití a dalšího zpracování.Toto je běžný úkaz obchodní činnosti kde smrt v naší mysly je daleko v pozadí.Celý tento řetězec se zařazuje do neutrální kolonky obchod.Je na tom něco divného?Další samozřejmostí je výroba a obchod se zbraněmi.V tomto případě není smrt na začátku ,ale na konci!To to vše je tak samozřejmé že nad tím ani trochu nepřemýšlíme.ALE!!!
Stejně běžná záležitost jakou je pohřebnictví je nám trnem v oku.Snad vše okolo tohoto odvětví nás velmi pohoršuje.Nechci se zabývat všemi historkami které toto obklopují protože vím že praxe je úplně jiná.
Patolog si založil pohřební ústav!!! Hrůza!!! Jak je tohle možné?
Opět se setkáváme se střetem názorů lidí znalých či neznalých dané problematiky.
Je to nepřípustné!!!- Proč?
Patolog jako jeden z prvních přichází do styku se zemřelým.Pro pozůstalé se stává vyřizování formalit a všeho potřebného ohledně pohřbu velmi bolestivou záležitostí.Běhání po úřadech,patologie a pohřebního ústavu jsou věci které jenom umocňují jejich bolest!Myslím že styk s co nejmenším počtem institucí při vyřizování všeho potřebného je naopak přínosem pro pozůstalé a ne nepřípustné.Patologie spojená s pohřební službou je toho zářným příkladem.Každý rozumný člověk si to nakonec sám uvědomí.
Hovořit v tomto smyslu o etice je směšné zvláště když vzpomenu na svá vojenská léta!!!!

Definice samopalu vzor 58.

Samopal vzor 58 slouží k ničení živé síly nepřítele!

Co je to etika????

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT